Moet je zien!
Mijn poes is geel, mijn vader blauw. Wat gek, denk ik, hoe kan dat nou?  
Mijn poes is rood, mijn vader groen. Wat leuk, denk ik, dat kan ik doen met verf.

TangramDeze schaakstukken zijn geschilderd in acryl op panelen van 65 x 125 cm. Ze verbeelden glas-in-lood ramen die zijn opgebouwd uit tangram stenen. Ze moeten opgehangen worden met een tussenruimte van 15 cm.en met de middellijn op ooghoogte. Dan is er 1 plaats waar je moet gaan staan om alles in het juiste perspectief te zien.
Kijk voor de afzonderlijke panelen onder " Schaken / Tangram "
de gehele serie
Een tangram is een Chinese puzzel bestaande uit 7 stukjes, de tans, die tezamen een vierkant vormen. Deze stukken zijn: • 5 rechthoekige, gelijkbenige driehoeken van drie verschillende grootten: • 2 grote driehoeken (1/4) • 1 middelgrote driehoek (1/8) • 2 kleine driehoeken (1/16) • 1 vierkant (1/8) • 1 parallellogram (1/8) Met deze stukken kan een groot aantal figuren gevormd worden. Volgens de regels van het spel moeten alle stukjes worden gebruikt. De naam tangram is zo mogelijk afgeleid van twee woorden: het Chinese woord Tang, wat refereert aan de Tang dynastie, en het Griekse woord gramma.
Niet alleen het mathematische van het spel trekt mij aan, maar het intrigeert me dat het al zo oud is en over de hele wereld gespeeld wordt. Iets wat mij bij het schaakspel ook zo aanspreekt.
Hoe kan ik mij verder door het tangramspel laten inspireren.
Friesland - tangram
95 x 132 cm
I natt - tangram
85 x 125 cmPuzzelvogel
98 x 78 cm

Vanwege het plezier in schilderen en puzzelen.


Koolzaadvelden - tangram
95 x 125 cm
Ontsnapt - tangram
95 x 125 cm
Kunstmatige intelligentie.
95 x 130 cm

Laat je hersens uploaden en je wordt onsterfelijk !